Beheer en controle van woningen en bedrijfspanden

U heeft al geruime tijd een woning te koop staan en heeft toestemming van de hypotheekverstrekker om de woning te verhuren. Uiteraard ziet u het liefst dat de woning in minimaal dezelfde staat van onderhoud blijft als bij aanvang van de huur het geval is.

Na de blijdschap dat de woning verhuurd is komen soms later toch de ergernissen omdat de huurder niet helemaal met de woning omgaat zoals u dat gewend bent Voor u als eigenaar kan het lastig zijn om de huurder daarop aan te spreken. Op zulke momenten is het handig als een tussenpersoon deze taak op zich neemt. Sleutelklaar huurt van u de woning en verhuurt deze weer door aan derden. Sleutelklaar is uw juridische huurder en het aanspreekpunt voor alle vragen en opmerkingen.

Sleutelklaar heeft jarenlang ervaring in het verhuren en beheren van woningen. Zij heeft een groot bestand van betrouwbare woningzoekenden en maakt met de huurders duidelijke afspraken over het onderhoud en het beheer van de woning. Regelmatige controle in de panden behoort tot een van de belangrijkste taken binnen het beheer van de woningen. Onregelmatigheden komen zo snel aan het licht. Kleine reparaties worden direct door de medewerkers van Sleutelklaar uitgevoerd. Grotere klussen worden in overleg met de eigenaar uitbesteed aan een gespecialiseerd bedrijf. De woning blijft hierdoor in optimale staat en van enig achterstallig onderhoud is geen sprake.

De woningen die verhuurd worden op basis van de Leegstandwet of de anti kraakwet daar heeft het beheer een iets andere invulling. Reparaties bij deze woningen worden indien noodzakelijk uitgevoerd, maar deze beperken zich tot noodreparaties. Bij deze woning ligt de nadruk van het beheer door controle op orde en handhaving van de regels. Omdat deze woningen vaak voor relatief korte periode gehuurd worden steken huurders soms weinig tijd in het contact leggen met buurtbewoners.

Sleutelklaar is ervan overtuigd dat veel problemen in een buurt voorkomen kunnen worden als buren met elkaar communiceren. Sleutelklaar heeft als belangrijke taak om bewoners met elkaar in contact te brengen zodat ze elkaars cultuur en achtergrond leren kennen. Deze contacten leiden regelmatig tot verrassende ontwikkelingen. Worden vreemdelingen in eerste instantie met argusogen bekeken, na het kennismaken ontstaat er regelmatig een vriendschap waarbij beide partijen elkaar gaan waarderen juist om die verschillen in cultuur. Buurtbewoners ontvangen de contactgegevens van Sleutelklaar. Mocht er onverhoopt iets spelen in de buurt waar bewoners van Sleutelklaar woningen bij betrokken zijn dan zal Sleutelklaar haar uiterste best doen om deze problemen in de kiem te smoren.